Túrótorta szilvával

Túrótorta szilvával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • kb. 1 ek. reszelt narancshéj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet sütőpor

A töltelékhez:

  • 7 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag (borubon) vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás + a fenti tojás fehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3-4 cl citrom vagy narancslé
  • 50 dkg szilva

Valamint:

  • 2 evőkanál szilvadzsem
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A vajat a lisztben szétmorzsolom, a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrom, becsomagolva legalább fél óráig a hűtőben pihentetem.

A szilvát félbevágom, kimagozom.

Robotgéppel a vajat habosra keverem a cukorral, a tojásokkal, majd a túróval és a többi hozzávalóval.

Lisztezett felületen a tésztát még egyszer átgyúrom, kétfelé veszem, a felével kibélelem a sütőpapírral bélelt formát, a másik feléből 5 cm magas peremet nyomkodok a forma oldalához. Beletöltöm a túrókrém felét, a szilva felét vágott felükkel felfelé elosztom rajta. Ráöntöm a túrókrém másik felét, és kirakom a maradék szilvával vágott felükkel lefelé.

Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 75-80 perc alatt megsütöm.

A dzsemet felmelegítem, szűrön átnyomom, fahéjjal ízesítem, és a még forró szilvát, valamint a tészta peremét lekenem. A formában kihűtöm, kés segítségével elválasztom a formától, majd a tortát, szeletelem és tálalom.

Neked ajánljuk