Túrótorta – sütés nélkül

Túrótorta – sütés nélkül

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 szelethez:

  • 10 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg kakaós keksz
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl málnaszörp
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 lap zselatin
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

  • 4 fél befőtt sárgabarack
  • 1 kivi
  • 20 szem szőlő
  • 1 csomag tortazselépor
  • 5 dkg cukor

Elkészítés:

Ha rossz a sütőd, vagy ha csak kiszeretnél próbálni valami mást mint a sütőben sült sütik, ez lesz a befutó!

A kekszeket összetörjük. A vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával és a málnaszörppel. A masszát kapcsos tortaforma (26 cm) aljára nyomkodjuk.

A túrót villával jól összetörjük, elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom- és a narancshéjat. A zselatinlapokat a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe beáztatjuk.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatinlapokat jól kinyomkodjuk, kevés vízben felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom levét. A túróval elkeverjük, végül összeforgatjuk a tejszínhabbal. A tortaformába simítjuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük, szépen elhelyezzük a túrókrém tetején. A tortazselét a tasakon olvasható utasítás szerint a cukorral elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét.

A kész tortát még 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor felszeleteljük, esetleg tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Neked ajánljuk