Túrótorta meggykrémmel

Túrótorta meggykrémmel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg lágy vaj
  • 1,5 dl joghurt

a meggy krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy a levével együtt
  • ízlés szerint cukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • csipetnyi őrölt fahéj

a túrókrémhez:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszínből vert kemény hab
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítés:

Egy kis kreativitással egészen különleges tortát készíthetünk, ami már látványában is csodás.

A tésztához összekeverjük a lisztet, a darált diót és a sütőport.

A vajat habosra keverjük cukorral, sóval, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot. Alaposan elkeverjük, majd a hozzáadjuk a lisztes keveréket, és simára dolgozzuk.

Kivajazunk és lisztezünk egy 24 cm-es tortaformát. Beletöltjük a tésztát. Előmelegített, 180 C-fokos sütőbe tesszük, és 35-40 percen át sütjük. A sütőből kivéve rácsra borítjuk és kihűtjük. A kihűlt tésztát három részre vágjuk.

A meggykrémhez leszűrjük a meggyet. A levét forraló edénybe tesszük, és leveszünk belőle 1 dl-t. A meggyet apróra összevágjuk, vagy aprítjuk és a meggyléhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat, és felforraljuk. Hozzáadjuk a félretett meggylével elkevert keményítőt, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve kihűlésig kevergetjük.

A túrókrémhez áttörjük a túrót, összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt és a zselatinfixet.

Nyomózsákba tesszük a túrókrémet, egy másik zsákba a meggykrémet.

Sima felületre teszünk egy tésztalapot, és bentről kifelé haladva, felváltva nyomunk egy kör fehér, majd egy kör piros krémet. Ezt addig ismételjük, amíg a tortalap széléhez érünk. Ezt befedjük a második tortalappal, kicsit megnyomkodjuk. Ismét körkörösen nyomjuk felváltva a két krémet, csak most ellenkező krémmel kezdjük a kiindulást, mint az alsó lapnál. Betakarjuk a harmadik lappal, és kicsit rányomkodjuk. Erre rákenjük a maradék meggykrémet. Elsimítjuk, és a visszamaradt túrókrémet díszítésként rányomjuk a zsákból, a szélét elsimítjuk. Pihentetjük 1-2 órán át, majd szeleteljük és tálaljuk. Tetszőlegesen díszíthető.

Neked ajánljuk