Túrótorta körtével

Túrótorta körtével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg vaj + a formához
  • 40 dkg liszt + a formához
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű főzős pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg körtebefőtt
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 15 dkg vaj + a formához
  • 40 dkg liszt + a formához
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű főzős pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg körtebefőtt
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, csipetnyi sót, és cipóvá összegyúrjuk. Fóliába csomagolva a hűtőben 30-40 percig pihentetjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük. A tojásfehérjét laza habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, Elkeverjük benne a túrót, a pudingport és a citromhéjat, fehérjehabot.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett lapon kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, hogy jó magasan az oldalára is kerüljön. Belekanalazzuk a töltelék harmadát, elsimítjuk, és a töltelékbe belenyomkodjuk a lecsepegtetett körtét.

Betakarjuk a maradék töltelékkel. A tésztát a töltelék pereméig levágjuk, összegyúrjuk, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és a torta tetejét berácsozzuk velük. A sütőben 45-50 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, majd gyengén megszórjuk porcukorral. Szeletelve kínáljuk.

Nagy kedvenc, most körtével – garantált a siker!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti