Túrótöltelékes mini gombóckák

Túrótöltelékes mini gombóckák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 33 db közepes héjában főtt burgonya
  • 500 g liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 1 db egész tojás
  • cukor (ízlés szerint)
  • citrom reszelt héja (ízlés szerint)
  • annyi tejföl, hogy a krémünk ne legyen folyós
  • a forgatáshoz:
  • 4 evőkanál étolaj
  • 500 g zsemlemorzsa)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint
  • cukor (ízlés szerint
  • a tálalásnál:
  • fahéjas porcukor vagy cukros tejföl
  • 3 db közepes héjában főtt burgonya
  • 500 g liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet
  • 500 g túró
  • 1 db egész tojás
  • cukor
  • citrom reszelt héja
  • tejföl
  • 4 evőkanál étolaj
  • 500 g zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • cukor
  • fahéjas porcukor
  • cukros tejföl

Elkészítés:

A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk, és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle.

Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk. A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót és olajat.

A tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót ízesítjük, majd egy kávéskanálnyit teszünk a kockák közepébe, és a kezünkkel gombócot formálunk belőle.

Amikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat, akkor szedjük ki őket, ha feljönnek a víz tetejére. A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában. Tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahéjas porcukorral vagy tejföllel – ki mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti