Túróscsusza harcsapaprikással

Túróscsusza harcsapaprikással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg harcsafilé
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 10 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csuszatészta
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 100 dkg túró

Elkészítés:

Felaprítom a hagymát, felkockázom a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.

A tésztát al dente mrgfőzöm (nem főzöm szét, fogroppanósra).

A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütöm, majd leszűröm.

A halat besózom, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütöm a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

A halat kiveszem, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítek. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezem a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva párolom 20-25 percig.

Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverem, tetejére szórom a túrót és a szalonna kisült pörcét.

A halszeleteket óvatosan kiemelem a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarom, és a halat visszahelyezve készre forraljuk kb. 5 perc alatt.

8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.

Neked ajánljuk