Túrós zserbó II.

Túrós zserbó II.

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tejföl vagy esetleg kicsit több, ahogy majd kívánja
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás kakaópor
  • 6 dkg zsír

a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

a kenéshez:

  • lekvár
  • darált dió

a tetejére:

  • tortabevonó (csoki máz)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk, két részébe kakaóport teszünk.

A túrórémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.

A három tésztát tepsi nagyságúra (kb. 22 x 32 cm) nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásimítjuk a túrókrémet is. Rátesszük a másik barna lapot is, melyet villával picit megszurkálunk.

A sütőt előmelegítjük. Légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük. (Ha nincs légkeveréses üzemmódunk, kicsivel magasabb fokozaton süssük.)

Ha kihűlt csoki mázzal bevonjuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk