Túrós-zabpelyhes süti

Túrós-zabpelyhes süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor vagy porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • *
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom héja

Elkészítés:

A zabpelyhet késes robotgépben a cukorral összeaprítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat és ezekkel összekeverjük. Ezután a vajat, végül a vizet is hozzákeverjük. Ha nem áll eléggé össze a tészta, akkor még lehet hozzá rakni vizet. (Akkor jó a tészta, ha egyben összeállt és nem morzsolódik.)

A tésztát ketté osztjuk. Az egyik felét sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kissé barnára sütjük kb. 10 perc alatt.

Közben elkezdjük a tölteléket készíteni: a túrót villával kissé összetörjük, majd mehet bele 1 egész tojás, a cukor, a vaníliás cukor, végül a citrom reszelt héja.

Ha szép élénk barna a sütőből kivett tészta, akkor mehet rá a túrós töltelék. A tetejére pedig a maradék tészta, amit rámorzsolunk. Visszatéve a sütőbe légkeveréssel 30 percet sütjük

A receptet Tóth Evelin Veronika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk