Túrós-vaníliás palacsintatorta

Túrós-vaníliás palacsintatorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1/2 l tej
  • pici só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zsírszegény kakaó
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj

A túrókrémhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db banán

A pudingkrémhez:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 7 db vastagabb palacsintát készítünk a szokásos módon. (A tésztába tett olajtól finomabb és nem ragad le a palacsintánk.)

Közben a túrókrémhez felfőzzük a pudingot a fele cukorral és a tejjel, majd, amikor már kihűlt hozzáadjuk a vajat is. A túróhoz adjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a kikevert pudingos krémbe keverjük.

A pudingos krémhez a cukrot, a pudingport és tejet felfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük.

A kisült palacsintákat lehűtjük és megtöltjük (palacsinta, pudingkrém, palacsinta, túrókrém – ennek a szélére tesszük a felszeletelt banánt, majd palacsinta és pudingkrém, palacsinta túrókrém, palacsinta pudingkrém és palacsinta). Ez így 6 db a maradék 1db palacsintát megkenjük pudingkrémmel, feltekerjük, felszeleteljük és a kész torta tetejére tesszük.

Tipp: Feldobhatjuk a palacsintát csoki mázzal és egy kis tejszínhabbal!

Neked ajánljuk