Túrós tekercs Erdélyből

Túrós tekercs Erdélyből

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • kevés tej
  • 25 dkg liszt

a töltelékhez:

  • 1 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

Elkészítés:

A lisztből, tojásból és sütőporból kevés tej hozzáadásával tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk.

A töltelékhez elkeverünk 12 deka porcukrot a tojással, a tejföllel, a túróval és a mazsolával. A vajat felolvasztjuk és megkenjük vele a tésztát. Rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, majd vajjal kikent sütőtepsibe tesszük.

Vajjal megkenjük a tetejét, majd fél liter vaníliás tejjel öntünk rá. Egy óra alatt megsütjük, miközben a tej „elfő” és a túrós tekercs szép rózsaszínű lesz. Ferdén szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk. A pikáns lekvár is jól harmonizál vele.

Neked ajánljuk