Túrós-tejfölös sztrapacska sült szalonnával

Túrós-tejfölös sztrapacska sült szalonnával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • túró
  • tejföl
  • szalonna

Elkészítés:

A tésztához a krumplit megtisztítjuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a sót és a lisztet.

Egy fazékban vizet forralunk, és ha felforrt, nokedliszaggatón kiszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.

Közen a felkockázott szalonnát kisütjük, a megfőtt sztrapacskát leszűrjük.

A tetejére túrót morzsolunk, tejföllel meglocsoljuk, végül a szalonnakockákat is rászórjuk.

Neked ajánljuk