Túrós táska

Túrós táska

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojássárga
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. porcukor
  • 1 mk. só

A lekenéshez:

  • 3 ek. étolaj

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojás
  • kevés tej

A töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 1 ek. tejföl
  • 1 ek. búzadara
  • 3 ek. porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet, 1 dl langyos, cukros tejben futtatott élesztőt, tojássárgát, porcukrot, olajat, sót, reszelt citromhéjat összedolgozok és dagasztok jó alaposan.

A massza tetejét étolajjal lekenem, majd lefedve kelesztem duplájára, melegebb helyen.

A túrós töltelék alapanyagait összekeverem (esetleg mazsolával szórom).

A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyútjom és 16 kockára darabolom, majd mindegyikre tölteléket adagolok.

A sarkaikat felvert tojással kenem és átlósan összehajtom, majd lekenem őket tejjel higított felvert tojással.

180 fokos sütőben aranybarnára sütöm a batyukat.

Neked ajánljuk