Túrós táska muffin

Túrós táska muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 175 ml tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl étolaj
  • csipet só
  • pici citromlé
  • 1 tojássárgája
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg túró
  • 1 lapos evőkanál tejföl
  • 1 lapos evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés porcukor
  • 250 g liszt
  • 175 ml tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl étolaj
  • csipet
  • pici citromlé
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg túró
  • 1 lapos evőkanál tejföl
  • 1 lapos evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor
  • kevés porcukor

Elkészítés:

Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. Olajjal lekenve duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A túróhoz adjuk a hozzávalókat, sima masszává keverjük.

Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtjuk, és 12 (3x4 cm-es) kockára vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk a túróból, a tészta négy sarkát összefogjuk, picit csavarunk rajta, majd a kiolajozott formákba tesszük. A tetejét lekenjük olajjal, majd ismét kelesztjük.

A megkelt tésztát 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) szép rózsaszínűre sütjük (kb. 20 perc). A tetejét porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.


Hihetetlenül finom, puha foszlós a tésztája.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti