Túrós táska Klári módra

Túrós táska Klári módra

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 marék cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 marék mazsola
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, és jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a táltól és kezünktől a tészta. A kezünkre étolajat csurgatunk, és átgyúrjuk a tésztát. Ezután lisztet szórunk rá és letakarjuk. 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát, a tojást, a cukrot és búzadarát. Összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, fél centis vastagságúra nyújtjuk, és 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Minden négyzetet megszórunk búzadarával, a négy sarkát megkenjük felvert tojással, megtöltjük a túróval, és összecsipjük az ellentétes sarkát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 30 percig újra kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk.

A receptet Szekeresné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk