Túrós, szezámos, sajtos pogácsa

Túrós, szezámos, sajtos pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg szotyi
  • 3 evőkanál szezámpehely
  • 3 evőkanál hajdinapehely
  • 65-70 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 pohár joghurt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 10 dkg tömlős tejszínes natúr krémsajt

A tetejére:

  • szeletelt mandula
  • mák
  • 1 tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban! Takarjuk le, majd hagyjuk 1 órát állni! A sütőben fog megkelni.

Borítsuk lisztezett asztalra, majd nyújtsuk ki 2 cm vastagra! Szaggassuk ki az egyik tepsire valót kis méretű pogácsaszaggatóval, a másikat pedig közepes méretűvel!

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a pogácsákat! Kenjük le tojással a tetejüket, és szórjuk meg vágott mandulával! Tetszés szerint is szórhatjuk.

Hagyjuk a pogácsákat állni negyed órát a tepsiben, majd süssük meg szűk fél óra alatt 200 fokra előmelegített sütőben!

Hasonló receptek