Túrós, szezámos, sajtos pogácsa

Túrós, szezámos, sajtos pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 tepsihez:
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg szotyi
  • 3 evőkanál szezámpehely
  • 3 evőkanál hajdinapehely
  • 65-70 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 pohár joghurt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 10 dkg tömlős tejszínes natúr krémsajt
  • A tetejére:
  • szeletelt mandula
  • mák
  • 1 tojás
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg szotyi
  • 3 evőkanál szezámpehely
  • 3 evőkanál hajdinapehely
  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 3 kiskanál
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 pohár joghurt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 10 dkg tömlős tejszínes natúr krémsajt
  • szeletelt mandula
  • mák
  • 1 db tojás

Elkészítés:



Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban!
Takarjuk le, majd hagyjuk 1 órát állni!
A sütőben fog megkelni.

Borítsuk lisztezett asztalra, majd nyújtsuk ki 2 cm vastagra!
Szaggassuk ki az egyik tepsire valót kis méretű pogácsaszaggatóval, a másikat pedig közepes méretűvel!

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a pogácsákat!
Kenjük le tojással a tetejüket, és szórjuk meg vágott mandulával! Tetszés szerint is szórhatjuk.

Hagyjuk a pogácsákat állni negyed órát a tepsiben, majd süssük meg szűk fél óra alatt 200 fokra előmelegített sütőben!