Túrós sütemény

Túrós sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szalakáli
  • 10 dkg porcukor
  • a krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szalakáli
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is beletesszük és könnyű tésztává gyúrjuk. Kettévágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben lisztezett sütőlapon világosra sütjük.

A krémhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a túrót is.

Az egyik kihűlt lapot megkenjük a krémmel és tetejére tesszük a másikat, amit porcukorral meghintünk. 5-6 óra múlva szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!