Elkészítés:
A friss, leveles spenótot alaposan megmossuk, majd főzőedénybe tesszük, vízzel felöntjük, sózzuk és kissé megfőzzük (amíg össze nem esik).
Leszűrjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, alaposan kifacsarjuk belőle a vizet.
Nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, a zúzott fokhagymát, sót, őrölt fehérborsot, őrölt szerecsendiót és annyi lisztet, hogy jól kezelhető, nem ragacsos állagú tésztát kapjunk.
Nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, majd kisebb adagonként kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, még néhány percig főzzük, míg szép nagyra megdagad, szűrőlapáttal kiszedjük, hőálló tálba tesszük, zsiradékkal kissé átkeverjük.
A gombócokat pirított - sűrű főzőtejszínnel felöntött - baconnel és sajttal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Egytálételek