Túrós spenótgaluska

Túrós spenótgaluska
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50-60 kis gombóckához:
  • 200 g friss leveles spenót
  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerencsendió
  • *
  • a tálaláshoz:
  • főzőtejszín
  • bacon
  • sajt, stb.
  • kevés zsiradék
  • 200 g friss leveles spenót
  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerencsendió
  • tejszín
  • bacon
  • sajt
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A friss, leveles spenótot alaposan megmossuk, majd főzőedénybe tesszük, vízzel felöntjük, sózzuk és kissé megfőzzük (amíg össze nem esik).

Leszűrjük, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, alaposan kifacsarjuk belőle a vizet.

Nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, a zúzott fokhagymát, sót, őrölt fehérborsot, őrölt szerecsendiót és annyi lisztet, hogy jól kezelhető, nem ragacsos állagú tésztát kapjunk.

Nagy edényben vizet forralunk, sózzuk, majd kisebb adagonként kifőzzük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, még néhány percig főzzük, míg szép nagyra megdagad, szűrőlapáttal kiszedjük, hőálló tálba tesszük, zsiradékkal kissé átkeverjük.

A gombócokat pirított - sűrű főzőtejszínnel felöntött - baconnel és sajttal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti