Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk az előzőleg villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd szintén alaposan összekeverjük (én a snidlinget ollóval vágtam össze).
Ezután a közepébe egy mélyedést csináljunk, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületre tesszük, majd letakarjuk a tállal amiben összegyúrtuk, és szobahőmérsékleten 30 percig kelni hagyjuk.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd lekenjük az egész tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint felvágjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a tésztarudakat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)
Nagyon finom, a tésztája igen könnyű, a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt. A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
buli
,
uzsonna
,
társaság
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
túrós