Túrós-sajtos pogácsa

Túrós-sajtos pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 170 g vaj
  • 250 g rögös túró
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 2 teáskanál só
  • 70 g reszelt sajt a (tésztába)
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 170 g vaj
  • 250 g rögös túró
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 teáskanál
  • 70 g reszelt sajt a (tésztába)
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A sütőt 170 C fokra előmeleítjük.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk) és az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A recepet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti