Túrós rudacskák

Túrós rudacskák
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg vegyes mag
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg vegyes mag
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A túrót áttörjük. A lisztet vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót és a sót. és tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk (folpackba csomagoljuk), és hűtőben 60 percen át pihentetjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkára tesszük és 5-6 mm vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval kis rudakat vágunk belőle, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk az összekevert magokkal.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd tálra tesszük.