Túrós rózsa

Túrós rózsa
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 450 g liszt
  • 250 g túró
  • 100 g margarin
  • 1/2 pohár cukor
  • 1/4 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 450 g liszt
  • 250 g túró
  • 100 g margarin
  • 1/2 pohár cukor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Egy keverőtálba tesszük a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a két tojás sárgáját. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva hozzáadjuk a lisztet és a szódaport. Puha tésztát kell kapnunk. (A liszt mennyisége lehet sokkal több, de kevesebb is, mindez a felhasznált túró nedvességtartalmától függ.

Ezután a tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk ki belőle. Átfedéssel egymásra teszünk 3-4 ilyen tésztakört, majd óvatosan tekerjük fel őket. A feltekert tésztát két egyenlő részre vágjuk. Ennek eredményeképpen két rózsát kapunk.

Amikor minden „rózsával” elkészültünk, egy tepsibe sütőpapírt teszónk, majd erre helyezzük rá a „rózsáinkat” és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!