Túrós rétes réteslapból

Túrós rétes réteslapból
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 rúdhoz:
  • 8 db réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 8 db réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.

A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.

Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük. Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával – úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.

A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá. A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtjuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük

Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal. Ugyanígy elkészítjük a második rétest is, és 180 fokra előmelegített sütőben 2-25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti