Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 25 darabhoz:

  • 25 dkg fehér liszt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 csapott teáskanál só
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejbe tesszük, és elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, és 2 tojást. Hozzáöntjük a tejben elkevert élesztőt. Géppel vagy kézzel az egészből rugalmas tésztát gyúrunk. Amikor készen vagyunk, letakarva langyos helyre tesszük megkelni.

Miután megkelt a tészta, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a tetejét egy éles késsel kereszt irányban bevagdaljuk. A maradék tojást felverjük, és lekenjük vele a pogácsatésztát. Szezámmagot szórunk rá.

A pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra szúrjuk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk