Túrós pitetorta

Túrós pitetorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 23 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 22 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 8 db tojás
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

A kenéshez:

  • 1 db tojássárga

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és hűtőben hagyom állni 45 percet.

Kikeverem robotgéppel a porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és túróval, tojássárgával, keményítővel dolgozom össze.

Csipet sóval felvert fehérjehabot forgatok bele.

A kétharmad tésztát sütőpapírral borított tortaformába nyújtom, hogy a peremét is fedje.

Ráhalmozom a tölteléket és a maradék kinyújtott tésztával befedem, tojássárgával lekenem.

160 fokon sütöm 40 percet, majd fóliával borítva 30 percet.

Neked ajánljuk