Túrós pitéje

Túrós pitéje

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom leve
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk.

A krémhez: a tojásfehérjét a cukorral felverjük, félretesszük. A túrót a cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön.

Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a másik lapot, és megszurkáljuk a tetejét villával.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirosodik.

Neked ajánljuk