Túrós pite

Túrós pite

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 45 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót. A liszttel összedolgozott vajhoz vegyítjük. Összegyúrjuk a tésztát. Fél óráig hűtőben pihentetjük.

Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrokat, a megmosott mazsolát, a pudingport és a citromhéjat. Alaposan elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát elfelezzük, egyik felét kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és rákenjük a túrós tölteléket. Ráfektetjük a másik, kinyújtott tésztalapot. Villával megszurkáljuk. A tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, megkenjük vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Szeletelve, esetleg porcukorral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk