Túrós pite

Túrós pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • *

a töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • *

a szóráshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • *
  • 1 kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • *
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához a sütőporral összekavart liszthez adjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A túrót egy mély tálba tesszük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a porcukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojássárgáját. Ezeket villa segítségével összedolgozzuk.

A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Mindkettőt téglalap alakúra (25 x 20 cm-es) nyújtjuk, és a magas falú tepsibe tesszük. A felesleges széleket levágjuk. A tésztára tesszük a túrós tölteléket. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig szép aranybarna lesz a teteje (alacsony gázlángon kb. 20 perc).

Tálaláskor a tetejét porcukorral szórjuk meg.

Hasonló receptek