Túrós pite, ahogy a franciák készítik

Túrós pite, ahogy a franciák készítik

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • tej

A töltelékhez:

  • mazsola
  • 1 tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • cukor
  • 2 tojásfehérje

A vaníliakrémhez:

  • cukor
  • tej
  • 1 csomag pudingpor

Elkészítés:

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit! Tegyük félre az összegyúrt tészta harmadát! A maradék tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe nyújtjuk.

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit! Legutoljára a tojásfehérjés habot rakjuk hozzá adagonként! Kenjük a krémet a tésztára!

Főzzük meg a pudingport, majd öntsük a túrókrémre még melegen! Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Neked ajánljuk