Túrós pite

Túrós pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • *
  • a töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • *
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1 kg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához a sütőporral összekavart liszthez adjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A túrót egy mély tálba tesszük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a porcukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a tojássárgáját. Ezeket villa segítségével összedolgozzuk.

A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Mindkettőt téglalap alakúra (25 x 20 cm-es) nyújtjuk, és a magas falú tepsibe tesszük. A felesleges széleket levágjuk. A tésztára tesszük a túrós tölteléket. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig szép aranybarna lesz a teteje (alacsony gázlángon kb. 20 perc).

Tálaláskor a tetejét porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti