Túrós pite

Túrós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 8 dkg fruktóz
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb evőkanál tejföl
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg mazsola (opcionális)
  • a tetejére:
  • 1 evőkanál joghurt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 8 dkg fruktóz
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál tejföl
  • 50 dkg túró
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb evőkanál tejföl
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg mazsola (opcionális)
  • 1 evőkanál joghurt

Elkészítés:

A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, fruktózzal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Puha állagú tésztát gyúrunk, cipó alakúra formázzuk és kettéosztjuk a tésztát.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyik tésztagombócot a tepsi méretére nyújtjuk és belefektetjük a tepsibe.

A töltelék elkészítéséhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, tejfölt, fruktózt, és a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elkészített tölteléket rásimítjuk a tepsibe fektetett tésztára, majd a másik adag tésztagombócot is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk, lekenjük a joghurttal és 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 35 perc alatt pirosra sütjük.

Az elkészült túrós pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük, és meghintjük fruktózzal.

Megjegyzés:

A receptet Lilalicsi küldte be. Köszönjük!