Túrós palacsintafelfújt

Túrós palacsintafelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a palacsinta tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 150 ml szódavíz
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • az öntethez:
  • 450 g tejföl
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 3 db tojásfehérje (kemény habja)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • a tetejére:
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál mandulapehely
  • a tálaláshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 150 ml szódavíz
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 csipet
  • 40 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 450 g tejföl
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 3 db tojásfehérje (
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál mandulapehely
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A palacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és a szokásos módon egyenként kisütjük. (12 db palacsinta sült ki belőle24 cm-es palacsintasütőben.)

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, megtöltjük vele a palacsintákat és feltekerjük. Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk. A palacsintákat keresztben elvágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé, a tepsi rövidebb oldalán merőlegesen, nem túl szorosan.

A sütőt 210 fokra előmelegítjük (légkeveréses üzemmódban elég a 190 fok). A sütő aljába egy kisebb tepsibe öntött vizet helyezünk.

Elkészítjük az öntetet. Az egész tojásokat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a tejfölt és lisztet is. Végül beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot, majd ráöntjük (egyenletesen) a palacsintákra. Megszórjuk mandulaforgáccsal és mazsolával.

A palacsintákat a sütő középére tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.) Sütés közben, ha pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.

Nagy kedvencünk lett ez a finomság!

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!