Túrós oreós torta

Túrós oreós torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a fehér piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo

a csokis piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg oreo

a csokis krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg oreo

a túrós krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg oreo

az oldalára:

  • 1 dl tejszín
  • 7 dkg étcsokoládé

a tetejére, oldalára:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg oreo keksz

Elkészítés:

A piskótához a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a liszttel elkevert szódabikarbónát, finoman összekeverjük (ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!), majd a végén beleforgatjuk az összeaprított oreo kekszet. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A csokis piskótával ugyanígy járunk el, csak a liszthez keverjük a kakaóport is. Majd amikor ezt is összeforgattuk a fehérjével, hozzáadjuk a szintén feldarabol oreo kekszet. Ugyanazon a módon, hőfokon sütjük, mint a fehér piskótát.

Elkészítjük a csokis krémet. Ehhez a tejszínt felmelegítjük (ne forrjon, csak elég forró legyen, hogy a csoki elolvadjon benne), majd beletesszük a kockákra tördelt étcsokit és addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, habverővel addig keverjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A túrós krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd a túrót és végül az oreo kekszet, amit előtte összezúztunk. Ezt is hagyjuk pihenni hűtőszekrényben, amíg a piskóták kihűlnek. A torta oldalára fog kerülni egy vékony réteg krém, amire a zúzott oreot rá tudjuk tapasztani.

Ehhez a tejszínt szintén felmelegítjük, majd a csokit belekeverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, ezt is addig keverjük a habverővel, amíg sűrű krém nem lesz belőle.

A piskótákat hagyjuk kihűlni. Mindkét piskótát ketté vágjuk, alulra kerül a fehér piskóta, megkenjük csokis krémmel, majd mehet rá a csokis piskóta, erre túrókrém kerül (egy kanálnyi krémet hagyjuk a torta közepére, amire rátapad az oreo keksz), aztán megint csokis piskóta, csokis krém és végül az utolsó fehér piskóta következik.

A torta közepére rákenjük a maradék túrós krémet, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 3 centi üres részt, amire az étcsokit fogjuk folyatni.

A tortát körbe a díszítő krémmel bekenjük (amit az oldalára készítettünk), majd zúzott oreo kekszet tapasztunk az oldalára úgy, hogy csak a torta magasságának a felét takarja be.

A csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd kinyomó zacskóba töltjük és kis lyukat vágunk rá, hogy finoman tudjon kicsurogni a csoki. Körbeöntjük vele a torta szélét, onnan kezdve, ahol kihagytuk azt a 3 centit, és szépen lefolyatjuk a torta oldalára.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk