Túrós meggylepény

Túrós meggylepény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg méz

A töltelékhez:

  • 50 dkg meggy
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg méz
  • 2 db tojássárga
  • 2 ek. citromlé
  • 1 rúd vanília

A szóráshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg méz
  • csipet fahéj

Elkészítés:

A tésztához összedolgozom a lisztet, vajat, mézet, tojást, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem 1 órára.

Áttört túrót, mézet, citromlevet, vaníliarúd kikapart belsejét, tojássárgát keverek ki.

Olvasztott vajat, mézet, lisztet, fahéjat és csipet sót vegytek össze a szóráshoz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a tésztát, hogy pereme is legyen, megszurkáklom és 180 fokon elősütöm 10 perc alatt.

A túrós krémet ráhalmozom, meggyel egyenletesen szórom és a morzsás tésztát rászórom.

További 45 perc alatt készre sütöm a lepényt.

Neked ajánljuk