Túrós máktorta

Túrós máktorta
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 7 dkg darált mandula
  • *
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 lapzselatin
  • fél citrom leve
  • *
  • a málnazseléhez:
  • 30 dkg málna (fagyasztott)
  • 1 teáskanál porcukor
  • 3 lapzselatin
  • *
  • a tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 7 dkg darált mandula
  • 2,5 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 db lapzselatin
  • fél citrom leve
  • 30 dkg málna (fagyasztott)
  • 1 teáskanál porcukor
  • 3 db lapzselatin
  • *
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a tojássárgájával és a porcukorral habosra keverjük.

A darált mákot és a mandulát elkeverjük, és a tojáshabbal együtt a vajas masszához forgatjuk, majd a formába töltjük és megsütjük.

A krémhez a tejszínt habbá verjük. A túrót a porcukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint beáztatjuk, a citromlében feloldjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, majd a krém egészével összedolgozzuk. A kihűlt piskótára öntjük (a tortakarikát ne vegyük le róla). Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A málnát összemelegítjük a porcukorral, majd átpasszírozzuk, és kissé felmelegítjük. Feloldjuk benne a zselatint, majd ezt is a tortára öntjük, és tálalásig néhány órát hűtjük.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti