Elkészítés:
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a tojássárgájával és a porcukorral habosra keverjük.
A darált mákot és a mandulát elkeverjük, és a tojáshabbal együtt a vajas masszához forgatjuk, majd a formába töltjük és megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A túrót a porcukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint beáztatjuk, a citromlében feloldjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, majd a krém egészével összedolgozzuk. A kihűlt piskótára öntjük (a tortakarikát ne vegyük le róla). Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A málnát összemelegítjük a porcukorral, majd átpasszírozzuk, és kissé felmelegítjük. Feloldjuk benne a zselatint, majd ezt is a tortára öntjük, és tálalásig néhány órát hűtjük.
A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ünnepi
,
ünnep
,
vasárnapi ebéd
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
közepesen bonyolult
,
75 perc
,
torta
,
túrós
,
sütemény