Túrós lepény tonhalraguval

Túrós lepény tonhalraguval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A lepényhez:

  • 20 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3-4 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl olívaolaj

A raguhoz:

  • 16 dkg tonhal
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db lime
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg répa
  • 10 dkg morzsolt kukorica
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A lepényhez egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tejfölt, a tojásokat, a sót, a borsot és az olajat és géppel összedolgozzuk géppel!

Beletesszük a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni.

A raguhoz egy magasabb falú edényben felhevítjük az olajat. Belrakjuk az újhagymát, a répát, sózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, majd ha már felhevült, hozzáadjuk a bort. Kiforraljuk belőle az alkoholt, kevés vizet adunk hozzá és néhány percig pároljuk.

Hozzáadjuk a tonhalat és a kukoricát, beletesszük a kaprot és a tejszínt, majd az egészet 3 perc alatt összeforraljuk.

A lepények mindkét oldalát átsütjük, majd tányérra szedve az egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felüket és megszórjuk aprított kaporral. 1-2 gerezd lime-ot kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk