Túrós krumplis pogácsa

Túrós krumplis pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag instant élesztő
  • 12 dkg margarin
  • 2 egész tojás + 1 tojássárgája a lekenéshez
  • 2 szem főtt burgonya (áttörve)
  • kevés tejföl (ha szükséges)
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 csomag instant élesztő
  • 12 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 2 db főtt burgonya
  • kevés tejföl
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

A túrót, a lisztet, a margarint, a tojásokat, a tört krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük, megsózzuk, és összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!