Túrós krémes Zsanette Konyhájából

Túrós krémes Zsanette Konyhájából
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db normál tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál púpos liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 evőkanál fehérjepor Norbi (el is hagyható)
  • 1 evőkanál útifű (el is hagyható)
  • 4 evőkanál víz
  • 10 g vaníliás cukor
  • a krémhez:
  • 25 dkg krémes túró
  • 330 g tejföl
  • 1 db natúr joghurt (nagy)
  • 2 db citrom héja
  • cukor (ízlés szerint)
  • 5 dl tejszín
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 g zselatin vagy 2 csomag expressz zselatin
  • valamint:
  • házi barack lekvár (ízlés szerint)
  • 2 marék meggybefőtt magozva
  • (a tepsi 37 x 40 cm-es)
  • 6 db normál tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál púpos liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 evőkanál fehérjepor Norbi
  • 1 evőkanál útifű
  • 4 evőkanál víz
  • 10 g vaníliás cukor
  • 25 dkg krémes túró
  • 330 g tejföl
  • 1 db natúr joghurt (nagy)
  • 2 db citrom héja
  • cukor
  • 5 dl tejszín
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 g zselatin vagy 2 csomag expressz zselatin
  • házi barack lekvár
  • 2 marék meggybefőtt magozva

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral útifűvel, fehérje porral elkevert lisztet, jól összekeverjük. A fehérjét keményre verjük, majd a hab felét gondosan a tésztába keverjük, majd a maradék habot már óvatosan forgatjuk bele, hogy ne törjön össze.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajjal kikenjük, kilisztezzük. Beleöntjük a piskótát és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (szép aranyszínűre), majd kihűlni hagyjuk.

A túrót, tejfölt, citromhéját, joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot egy tálba tesszük és jól elkeverjük. Beletesszük a feloldott zselatint, elkeverjük, és utoljára adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, amit szintén jól elkeverünk benne.

A piskótát megkenjük barackízzel, ráhalmozzuk a krémet, a tetejét díszítjük magozott, kicsit levétől kinyomkodott meggyel, majd meglocsoljuk barackízzel.

Megjegyzés:

A receptet Zsanette Kovács küldte be. Köszönjük!