Túrós kocka sült cseresznyével

Túrós kocka sült cseresznyével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 30 szelethez:
  • a tésztához:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkaknál kakaó
  • *
  • a túrós krémhez:
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • *
  • a tetejére:
  • 25 dkg cseresznye
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 csomagvaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 3 dl narancslé
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkaknál kakaó
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg cseresznye
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 csomagvaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé
  • 3 dl narancslé

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral robotgéppel keverni kezdjük, közben állandó keverés közben belecsorgatjuk az olajat, és így keverjük pár percig. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd simára keverjük.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. A tepsit (20 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. A sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A túrós krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzákeverjük a túrót is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós krémhez forgatjuk. (Ha nem növényi tejszínt használunk, akkor habfix is kell bele, mert különben összeesik a krém.) Ezután a túrós krémet a kihűlt tészta tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőszekrénybe tesszük, kb. 30 percre, hogy a krém kicsit megdermedjen.

A tetejére a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megszórjuk a barnacukorral és a vaníliás cukorral. Sütőbe tesszük, és a tészta után kb. 15 percig sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd kirakjuk vele a túrós-krém tetejét.

A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint felfőzünk a narancslével, majd a cseresznyére kanalazunk. A süteményt a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a zselé teljesen megdermedjen rajta. Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd felszeletelve kínáljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti