Túrós kifli

Túrós kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsiradék
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • *
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsiradék
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet
  • 1 db tojás
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg búzadara
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a túrótöltelék.

A túrót a cukorral, a tejföllel, a búzadarával és a citrom reszelt héjával összekeverjük.

A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, majd a felvert tojással megkenjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen meghintjük vaníliás cukorral.

Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti