Túrós kifli

Túrós kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 tojássárgája
  • a kenéshez:
  • 1 egész tojás
  • a töltelékhez:
  • 250 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 35 dkg liszt
  • csipet
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 250 dkg túró
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tojások sárgáját, a lisztet beleszitáljuk, csipet sót adunk hozzá, elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha kezd összeállni a tészta, beledolgozzuk az olajos margarint. Addig dagasztjuk felfelé húzva a tésztát, amíg el nem válik a hátoldalától és a kezünktől.

A tészta tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, gyúrótáblára borítjuk, fél centis vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti méretű négyzeteket vágunk belőle.

Elkészítjük a túró tölteléket: a túrót villával összetörjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, mazsolát, beleütjük a tojást, összekeverjük, végezetül beleszórjuk a búzadarát.

Megtöltjük a tésztákat, majd kifliket formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással, majd 25 percig újra kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!