Túrós kelt pogácsa gluténmentesen

Túrós kelt pogácsa gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg Naturbit Alfa Mix lisztkeverék
  • 25 dkg túró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg vaj
  • a tetejére:
  • 1 db tojássárga
  • reszelt sajt 
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 60 dkg Naturbit Alfa Mix lisztkeverék
  • 25 dkg túró
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojássárga
  • reszelt sajt 

Elkészítés:

A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, a sót, a túrót, a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is, és annyi tejfölt, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk. Ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől. Langyos helyen, letakarva hagyjuk megkelni (kb. fél óra).

Ezt követően a tésztát kinyújtjuk, és a következőképpen hajtogatjuk: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté hajtjuk, és ismét pihentetjük.

Ezután kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd a felvert tojássárgájával megkenjük, és reszelt sajttal vagy köménymaggal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. kb fél óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!