Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg margarin
  • vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg margarin
  • vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor

Túrós-kapros pite

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Finom kelt tésztát készítek: az élesztőre teszem a cukor felét, és megvárom, míg folyóssá válik. Ezt a kovászt, a langyos cukros tejet, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntöm, és lágy kelt tésztát gyúrok belőle. Csak a végén gyúrom hozzá az olvasztott margarint. A tésztát megkelesztem, majd 1 cm vastagra kinyújtom. A tepsit kibélelem vele, és majd erre teszem a tölteléket.

Az áttört túrót elkeverem a töltelék hozzávalóival, majd vastagon ráteszem a tésztára, 25-30 percig kelesztem. Cukros-tejfölös tojással lekenem a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Sütés után pihentetem, és ezután szeletelem fel.