Túrós kakaós csiga

Túrós kakaós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a töltéshez:
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor
  • valamint:
  • olaj a tészta lekenéséhez
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 12 dkg porcukor
  • csipet
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor,
  • olaj

Elkészítés:

Ennél gyorsabb és puhább kakaós csiga nincs. Aki már többször elkészítette, 30 perc alatt összedobja – sütéssel együtt.

Aprító gépbe rakjuk a túrót, a porcukrot, a tejet és az olajat, majd krémesre dolgozzuk A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a túrókrémet. Ruganyos, tésztává gyúrjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk, és megkenjük olajjal.

A kakaót összekeverjük a cukorral és kanállal egyenletesen rászórjuk a tésztára. Szorosan feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.

A csigákat az ujjunkkal kicsit ellapítjuk, és sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 15 percig sütjük. (Ne süssük túl, hogy puha maradjon!)

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!