Elkészítés:
Ennél gyorsabb és puhább kakaós csiga nincs. Aki már többször elkészítette, 30 perc alatt összedobja – sütéssel együtt.
Aprító gépbe rakjuk a túrót, a porcukrot, a tejet és az olajat, majd krémesre dolgozzuk A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a túrókrémet. Ruganyos, tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, és megkenjük olajjal.
A kakaót összekeverjük a cukorral és kanállal egyenletesen rászórjuk a tésztára. Szorosan feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
A csigákat az ujjunkkal kicsit ellapítjuk, és sütőpapíros tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 15 percig sütjük. (Ne süssük túl, hogy puha maradjon!)
Megjegyzés:
A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
vegetáriánus
,
uzsonna
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
desszert
,
túrós
,
sütemény