Túrós-gyümölcsös őzgerinc

Túrós-gyümölcsös őzgerinc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 db őszibarack
  • 3-4 db szilva
  • 2 dl tej
  • 15 g étkezési zselatin
  • 10-12 db babapiskóta
  • (az őzgerincforma mérete: 32×10 cm)
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 db őszibarack
  • 3-4 db szilva
  • 2 dl tej
  • 15 g étkezési zselatin
  • 10-12 db babapiskóta

Elkészítés:

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. A barackról és a szilváról a héját lehúzzuk és felkockázzuk. A porcukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, végül a felkockázott gyümölcsöket. Jól összedolgozzuk.

A tejben elkeverjük a zselatint, addig melegítjük (nem forraljuk!), amíg a zselatin feloldódik benne, majd ha langyosra hűlt, a túrós masszához vegyítjük, majd beleöntjük a már folpackkal kibélelt őzgerincformába. A babapiskótákat cukros oldalukkal lefelé ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük.

3-4 óra múlva, amikor megdermed, tálcára borítjuk, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti