Túrós-gesztenyés hókifli

Túrós-gesztenyés hókifli
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • kevés olvasztott margarin
  • porcukor
  • rum
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • 2-3 ek tejföl
  • ízlés szerint cukor
  • 50 dkg rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 6 dl tejföl
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatom.

A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet hozzárakok még, míg elérem a megfelelő állagot. Kétfelé veszem, majd letakarva 15-30 percig pihentetem.

3 mm vastagságúra nyújtom, köröket szaggatok belőle, majd megtöltöm 1 evőkanálnyi töltelékkel.

Feltekerem és kifliket hajtok belőlük.

Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm, még melegen a porcukor és a vaníliás porcukor keverékébe forgatom.

A végeredmény igazán finom, puha, édes kis kifli lesz.
Ha egyszerre többféle tölteléket használunk, változatosabbá tehetjük az elkészült süteményt.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Amarillisz küldte. Köszönjük!