Túrós galuska ropogós bacon kockákkal

Túrós galuska ropogós bacon kockákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál rétes liszt
  • 1 db tojás
  • 250 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg húsos szalonna vagy kockázott bacon szalonna
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük, beleütjük a tojást, annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy egy közepesen lágy galuska tésztát kapjunk. (Nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuskánk.)

Forrásban lévő bő sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a víz tetejére, hagyjuk egyet forrni és kész a galuskánk.

A vajat megsütjük, a megfőtt galuskát rászedjük, összekeverjük, csipet sóval ízesítjük, majd az összetört túrót rárakjuk, és összekeverjük.

Mialatt fő a galuska, a szalonnát ropogós pirosra sütjük. A tejfölt langyosra melegítjük.

Tálalásnál a túrós galuskára tesszük a tejfölt és a sült bacont.

Neked ajánljuk