Túrós-füstölt sajtos rúd

Túrós-füstölt sajtos rúd
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg Rama margarin (vagy zsír)
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só (ízlés szerint)
  • a kenéshez:
  • 1 db tojássárgája
  • a tetejére:
  • kb. 5 dkg füstölt sajt
  • szezámmag
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg Rama margarin (vagy zsír)
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg füstölt sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A túrót a villával szétnyomkodjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (zsírral), majd beletesszük a túrót, a sütőport, a reszelt füstölt sajtot és a sót. Jól összedolgozzuk, átgyúrjuk. Az összegyúrt tésztát folcpakba csomagoljuk és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

A tésztát lisztezett, sík felületen kb. 1 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük a tetejét tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt füstölt sajttal. Végül egyforma hosszú, téglalapokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt szép, világosbarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!