Túrós fánkgolyók csokiöntettel

Túrós fánkgolyók csokiöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 350 g tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 240 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 350 g tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 240 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi
  • olaj

Elkészítés:

A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília-aromát, és elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük.

Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és egy csipet sót összevegyítünk, majd kanalanként a túrós masszához adjuk keverés mellett. Amikor már kezd nehezen keverhetővé válni, kézzel dolgozzuk hozzá a maradék lisztet. Lisztezett felületre borítjuk, gombócokat formázunk.

Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a fánkokat közepes hőfokon szép pirosra sütjük, többször megforgatva.

Én csokiöntettel tálaltam, de lehet porcukorral, gyümölcsöntettel ízlés szerint, ki mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti