Elkészítés:
A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília-aromát, és elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük.
Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és egy csipet sót összevegyítünk, majd kanalanként a túrós masszához adjuk keverés mellett. Amikor már kezd nehezen keverhetővé válni, kézzel dolgozzuk hozzá a maradék lisztet. Lisztezett felületre borítjuk, gombócokat formázunk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a fánkokat közepes hőfokon szép pirosra sütjük, többször megforgatva.
Én csokiöntettel tálaltam, de lehet porcukorral, gyümölcsöntettel ízlés szerint, ki mit szeret.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Házias ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek