Túrós és meggyes rétes

Túrós és meggyes rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája

A meggyes töltelékhez:

  • 40 dkg magozott meggy
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor

A túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom
  • 1 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • olvasztott zsír
  • tojás

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit és osszuk 2 részre. Egyenként nyújtsuk vékonyra és kenjük meg az olvasztott zsírral. Tekerjük fel. Csomagoljuk fóliába és pihentessük 1-2 óráig.

A töltelékhez a meggyet keverjük össze a dióval, a zsemlemorzsával, a cukorral és őrölt fahéjjal.

A túrós töltelékhez a túrót tejföllel, a búzadarával, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze.

A tésztákat töltsük meg a töltelékekkel, majd lazán göngyöljük fel.

A felvert tojással kenjük meg a réteseket és süssük aranybarnára.

Neked ajánljuk